Hem / Om oss / Vi är Vindico Security

Vi är Vindico Security

Stay safe and sound.

 

Moderbolaget Sustainion Group AB, som äger Vindico Security, är en industrikoncern bestående av teknologibolag som arbetar i framtidsbranscher med underliggande tillväxt. Tidigare var koncernen en säkerhetskoncern som bildades 1991 under namnet Vindico Group AB men sedan 2021 består koncernen av ett bolag inom säkerhet (Vindico Security) och två bolag inom miljöteknik i vilka verksamheterna bedrivs. Vindico Group arbetade från början framförallt med butikssäkerhetsprodukter såsom varularm under firmanamnet Unisec. Sustainion Groups aktie är noterat på Spotlight Stock Market under kortnamnet (SUSG) och handlas via banker och fondkommissionärer. Läs mer på sustainion.se

  Vindico Security
  Vindico Security AB bildades 2005 och har sedan starten varit verksamt inom området kameraövervakning, bland annat under firmanamnet AB Gothia Kameraövervakning. 2016 förvärvade dåvarande Vindico Group bolaget och sedan 2021 är Vindico Security ett av tre rörelsedrivande bolag i Sustainionkoncernen. I januari 2020 bytte bolaget namn från Vindico Technology AB.

  Vision
  Genom kundanpassade & kreativa säkerhetslösningar skall vi bidra till ett tryggare samhälle. 

  Affärsidé
  Vi utvecklar, marknadsför och säljer säkerhetslösningar för ökad trygghet och nytta. Vår konkurrenskraft är baserad på vår förmåga att snabbt anpassa och utveckla våra lösningar efter kundernas önskemål och behov.

  Värdegrund
  Genom entreprenörskap i hela organisationen skall arbetet bedrivas med följande kärnvärden som riktmärken och verktyg:

   

  • Kundfokus
  • Kompetens
  • Pålitlighet
  • Kvalitet

  Vårt erbjudande
  Vindico har under åren breddat sitt erbjudande av säkerhetslösningar och produkter genom förvärv av kompletterande verksamheter. Idag arbetar vi med följande affärsområden och produktområden:

  Professional
  Kameraövervakning: Vi samarbetar med ledande leverantörer av kamerabevakningssystem (bland annat AXIS, Bosch och Milestone) och levererar helhetslösningar till företag, organisationer samt offentlig förvaltning.

  Stöldskyddsmärkning med MärkDNA: Vindico Security har agenturen för Selectamark, som är världsledande inom moderna rån- /inbrotts- och stöldskyddsprodukter som innehåller internationellt spårbart unikt DNA. Vi erbjuder lösningar bland annat till butiker och byggarbetsplatser.

  Laddskåp: Vi erbjuder egenutvecklade säkerhetsskåp för säker förvaring och laddning av bland annat datorer, surfplattor, mobiltelefoner och elcykelbatterier.

  Home And Family
  Säkerhetsprodukter till konsument: Vårt eget varumärke SAFE’n’SOUND erbjuder noga utvalda smarta säkerhetsprodukter till konsumentmarknaden som säljs via återförsäljare i Skandinavien.

  Stöldskyddsmärkning med MärkDNA för hemmabruk: Vi säljer märksatser  för märkning av värdeföremål via återförsäljare.